Yüz yüze nasıl yazılır
Yüz yüze nasıl yazılır Yüz yüze nasıl yazılır, TDK yüz yüze nasıl yazılır?, Yüz yüze konuşmak nasıl yazılır?, Yüzde yüzünü nasıl yazılır?, Yanyana nasıl yazılır?, Yüz yüze mi yüzyüze mi?
Yüz yüze nasıl yazılır Bu kelime grubunu 'yüzyüze' veya 'yüz-yüze' şeklinde yazmak yanlıştır. Dil bilgisi kurallarına göre yüz yüze doğru yazılışı bitişik değil ayrı olmalıdır. Yanlış Kullanım: Yüzyüze. Doğru Kullanım: Yüz yüze.
TDK yüz yüze nasıl yazılır? Bu kelime grubunu 'yüzyüze' veya 'yüz-yüze' şeklinde yazmak yanlıştır. Dil bilgisi kurallarına göre yüz yüze doğru yazılışı bitişik değil ayrı olmalıdır. Yanlış Kullanım: Yüzyüze. Doğru Kullanım: Yüz yüze.
Yüz yüze konuşmak nasıl yazılır? Yüz yüze kelimesinin TDK'ye göre doğru yazım biçimi yüz yüze olmaktadır. Ayrı olarak yazılmaktadır. Birleşik yazılışı yanlış yazım olarak kabul edilir. Yüz yüze kelimesi yüzlerin karşı karşıya gelmesi anlamına gelmektedir.
Yüzde yüzünü nasıl yazılır? Yüz yüze kelimesi TDK'ye göre ayrı olarak yazılır. Bu kelimenin birleşik yazımı doğru bir kullanım değildir.
Yanyana nasıl yazılır? TDK'ya göre yüzde yüz kelimesinin yazımı ayrıdır ve kelimenin doğru yazılımı yüzde yüz şeklindedir.
Yüz yüze mi yüzyüze mi? İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine ...
Yada nasıl yazılır? 'Yüz yüze' ifadesi de bir ikileme ve belirteçtir, her zaman ayrı ayrı yazılır. Bu kelime grubunu 'yüzyüze' veya 'yüz-yüze' şeklinde yazmak yanlıştır.
Öz güven nasıl yazılır? TDK kelimelerin doğru yazılışını örneklerle açıklarken aynı zamanda anlamına ilişkin bilgiler de sunuyor. Türk Dil Kurumu'na göre “ya da” kelimesi seçeneği, çeşitliliği veya tercihi belirten bir söz olarak açıklanıyor. 'ya da' nasıl yazılır, ayrı mı, birleşik mi? “Ya da” kelimesi TDK'ya göre ayrı olarak yazılıyor.
Yüz göz olmak nasıl yazılır TDK? Yazılışı sıklıkla karıştırılan kelimelerden biri de öz güven kelimesidir. Peki Türk Dil Kurumu öz güven kelimesinin yazılışını nasıl açıklıyor? Türk Dil Kurumu öz güven kelimesinin doğru yazılışını "öz güven" şeklinde göstermektedir. Yani yaygın bilinenin aksine öz güven kelimesi birleşik değil ayrı yazılmaktadır.
Iki yüz nasıl yazılır TDK? Biriyle gereksiz yere, aşırı derecede senli benli olmak` anlamındaki yüz göz olmak deyiminde geçen bir sözdür. Yüz göz kelimesi bitişik yazıldığında yazım hatası olur. Ayrı yazılması gerekir. Bu kelime genellikle yüzgöz şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Yüzde nasıl yazılır TDK? Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb.
Yüz yılda bir nasıl yazılır? Yüzde işaretiyle sayı arasında boşluk bırakılmaz: %25, ‰50 gibi.
Bin üç yüz nasıl yazılır? Bu nedenle de yazımı karıştırılmaktadır. Her kelimenin doğru yazım şekli olduğu gibi yüz yıl kelimesinin de doğru bir yazımı bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu'nun yapmış olduğu açıklamaya göre kelimenin doğru yazımı birleşik olarak yazılmasıdır. Yani kelimenin doğru yazımı "yüzyıl" şeklindedir.