Edebi nasıl yazılır
Kelimenin doğru kullanımı edebi şeklinde olmalıdır. Farklı şekiller de yazılması ise hatalı bir yazım olarak kabul edilecektir. Edebi kelimesinin doğru bir şekilde yazılışını "edebi" olarak ifade etmek mümkündür. Türk Dil Kurumu'na göre de kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "edebi" olarak bilinmektedir.
Edebi bilgiler nasıl yazılır?
Kelimenin doğru kullanımı edebi şeklinde olmalıdır. Farklı şekiller de yazılması ise hatalı bir yazım olarak kabul edilecektir. Edebi kelimesinin doğru bir şekilde yazılışını "edebi" olarak ifade etmek mümkündür. Türk Dil Kurumu'na göre de kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "edebi" olarak bilinmektedir. Ebedi nasıl yazılır TDK?
Edebî sözcüğü dilimize Arapçadan geçen bir sözcük olduğu için sonunda yer alan i harfi şapkalı bir biçimde yazılır. Bu kullanım şekli TDK tarafından doğru olarak kabul edilir. Buna göre edebî kelimesinin doğru yazımı şekli ''edebî'' biçiminde olmalıdır. Sözcüğün şapkasız 'i' ile yazımı yazım hatası olarak kabul edilir. Hal mi hâl mi?
HALİ (VEYA HALLERİ) DUMAN OLMAK KELİMESİNİN ANLAMI
Bu deyimi şapka işareti olmadan kullananlar vardır ancak doğrusu bu işaretin olmasıdır. Bu kelime genellikle hali duman olmak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı hali duman olmak şeklinde olmalıdır. Milli mi Millî mi?
Bu durum yazılışlarında hatalara neden olmaktadır. Milletle ilgili, millete özgü, ulusal anlamına gelen 'milli' kelimesi de cümle içinde farklı kullanılan kelimelerdendir. Bu kelime genellikle milli şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı milli şeklinde olmalıdır. Edebi mi edebi mi?
Kelimenin farklı bir şekilde yazılması ise yazım yanlışına neden olacaktır. Edebi kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre anlamı Edebiyatla ilgili olarak bilinmektedir. Kelimenin doğru bir şekilde kullanılması için edebi şeklinde yazılması gerekmektedir. Edebi kelimesi TDK'ya göre edebi olarak yazılmalıdır. Edebi dönem nasıl yazılır?
24. Tarihî olay, çağ ve dönem adları büyük harfle başlar: Kurtuluş Savaşı, Millî Mücadele, Cilalı Taş Devri, İlk Çağ, Lale Devri, Cahiliye Dönemi, Buzul Dönemi, Millî Edebiyat Dönemi, Servetifünun Dönemi'nin, Tanzimat Dönemi'nde vb. Haketti nasıl yazılır?
Hak Etmek Kelimesinin Doğru yazılışı
Hak etmek kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "haketmek" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En sık yapılan hatalı kullanılışı ise haketmek şeklindedir. Oysaki nasıl yazılır?
Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki. Idealizm nasıl yazılır TDK?
Doğru kullanımı idealizm şeklinde olmalıdır. Iç içe nasıl yazılır?
İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine ... Lale Devri nasıl yazılır?
Lale Devri, Osmanlı Devleti'nde, 1718 yılında Avusturya ile imzalanan Pasarofça Antlaşması ile başlayıp, 1730 yılındaki Patrona Halil İsyanı ile sona eren dönemdir. Bu kelime genellikle Lale Deviri şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Lale Devri şeklinde olmalıdır. Adeta TDK nasıl yazılır?
Doğru kullanımı adeta şeklinde olmalıdır.