Türkiyem nasıl yazılır
TÜRKİYEM KELİMESİNİN ANLAMI
Aidiyet gösteren iyelik eki varsa kesme işareti ile ayrılması gerekir. Bu kelime genellikle Türkiyem şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Türkiye'm şeklinde olmalıdır.
Türkiyem M ayrı mı?
TÜRKİYEM KELİMESİNİN ANLAMI Aidiyet gösteren iyelik eki varsa kesme işareti ile ayrılması gerekir. Bu kelime genellikle Türkiyem şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Türkiye'm şeklinde olmalıdır. Türkiyedeki kelimesi nasıl yazılır?
Özel adlara getirilen iyelik, durum ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır: Kurtuluş Savaşı'nı, Atatürk'üm, Türkiye'mizin, Fatih Sultan Mehmet'e, Muhibbi'nin, Gül Baba'ya, Sultan Ana'nın, Mehmet Emin Yurdakul'dan, Kâzım Karabekir'i, Yunus Emre'yi, Ziya Gökalp'tan, Refik Halit Karay'mış, Ahmet Cevat Emre'dir, Namık ... Türkçenin kelimesi nasıl yazılır?
TÜRKİYE'DEKİ KELİMESİNİN ANLAMI
Özel adlara gelen bir ek ancak yapım ekiyse bitişik yazılabilir. Aksi halde kesme işaretiyle ayrılması gerekir. Bu kelime genellikle Türkiyedeki, Türkiye deki, Türkiyede ki şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Türkiye'deki şeklinde olmalıdır. Türkçeden kelimesi nasıl yazılır?
TDK'ya göre Türkçenin kelimesinin doğru yazılışı "Türkçenin"dir. Van kedisi nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Türkçe'den şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Türkçeden şeklinde olmalıdır. Birkaç nasıl yazılır?
26. Yer, millet ve kişi adlarıyla kurulan birleşik kelimelerde sadece özel adlar büyük harfle başlar: Antep fıstığı, Brüksel lahanası, Frenk gömleği, Hindistan cevizi, İngiliz anahtarı, Japon gülü, Maraş dondurması, Van kedisi vb. Ülkemiz cümle içinde nasıl yazılır?
Birkaç kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "birkaç" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. Türkiye'de eki nasıl yazılır?
büyük harfle başlar. Ülkemizin Asya ve Avrupa'da toprakları var. NOT: Yer adlarında ilk isimden sonra gelen “deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb.” tür bildiren ikinci isimler küçük harfle başlar. Ancak, ikinci isim özel isme dahil ise ve ikisi birden kastedilen kavramı karşılıyorsa, ikinci isim de büyük harfle başlar. TDK de nasıl yazılır?
Bulunma durumu eki getirildiği kelimeye bitişik yazılır: devede (deve-de) kulak, yolda (yol-da) kalmak, ayakta (ayak-ta) durmak, işte (iş-te) çalışmak vb. Bu yazı 10 Şubat 2019 tarihinde yayımlanmıştır. Türkçeyi neden ayrılmaz?
Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de. Durumu oğluna da bildirdi. Sen de mi kardeşim? Güç de olsa. Iç içe nasıl yazılır?
bunun sebebini de "özel isimlere gelen yapım eklerinden sonraki çekim ekleri ayrılmaz" kuraliyla açıklıyor tdk. türk özel isim, -çe eki ile isimden isim yapılmış. yani bir yapım eki gelmiş. kelime ne olmuş? türkçe . dolayısıyla buna gelen -y-e eki ayrılmaz. Öz Türkçe nasıl yazılır TDK?
İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine ...