Mantı üstüne salçalı sos

Mantı üstüne salçalı sos, Mantı için salçalı sos nasıl yapılır?, Salçalı sos nasıl yapılır?, Kayseri usulü mantı sosu nasıl yapılır?, Mantı üzerine ne dökülür?, Mantının üstüne sos nasıl yapılır?


Mantı için salçalı sos nasıl yapılır?

2 yemek kaşığı salça(biber ve domates karışık olabilir) tereyağıyla karıştırılır. 1 tatlı yemek kaşığı kuru nane eklenir. Pişen mantı suyundan 1 su bardağı mantı suyunu ekleyip salçayı inceltilir. Sos servise hazırdır.dilerseniz sumak ve pul biberle süsleyebilirsiniz.

Salçalı sos nasıl yapılır?

Haşlanan mantılar bir servis tabağına alınarak üzerine önce yoğurt sosu daha sonra da salçalı enfes mantı sosu eklenerek servis edilir.

Kayseri usulü mantı sosu nasıl yapılır?

Diğer tarafta mantının yoğurt sosu için; bir kase içine 1 su bardağı yoğurt, az miktar tuz ve 1 diş rendelenmiş sarımsak ekleyin. Yoğurt sosunu çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırın. Haşladığınız mantınızı servis tabağına alıp, hafifçe yayın. Üzerine yoğurt sosunu güzelce dökün.


Mantı üzerine ne dökülür?

Sosun kıvamını açmak için, az miktarda mantı suyu ekleyebilirsiniz. Malzemeler; 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 kase haşlanmış nohut, 3 su bardağı et suyu, 2 tatlı kaşığı biber salçası, 3 bardak su, pul biber, karabiber, tuz, 2 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: Bu sos, gül mantısı yapımında kullanılmaktadır.

Mantının üstüne sos nasıl yapılır?

Sıvıyağ ve tereyağımızı tavada iyice ısıtıyoruz. Püf nokta salçayı sakın yağ kızgınlaşmadan eklemeyelim. Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. Burada akışkan olması lazım gerekirse yağ eklenebilir.

Mantı sosuna hangi baharatlar konur?

Domates salçamızı ilave edip iyice yağda kavuruyoruz. Sonra 2 su bardağına yakın su ve isteğe göre tuz ekleyip salça sosumuzu 5 dakika kadar pişiriyoruz.

Salçalı sosa ne konur?

Derin bir tencereye tereyağı ve salçayı alarak kavurun. Fırınlanmış mantıları da ilave ederek 5 dakika boyunca kavurun. Üzerine hizasını geçecek kadar kaynar su ilave edin.Ardından mantılar suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.

Mantı sosu hangi yağ ile yapılır?

Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynayan suya mantıları ekleyip karıştıralım. Ara ara karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakalım. Mantıların büyüklüğüne göre veya donmuş olup olmamasına göre pişme süresi biraz değişir ama yaklaşık 20 dk mantılar şişip yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Salçalı makarna sosuna su konur mu?

MANTI SOS NASIL YAPILIR? İlk olarak bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve yanmamasına özen gösterin. Sonrasında sırasıyla sıvı yağ, salça tuz ve nane ilave edin. Enfes lezzette pişmiş mantınıza önce yoğurdu sonrasında ise sosu ilave edebilirsiniz.

Salçalı mantı nasıl yapılır?

Acı seviyorsanız ise 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Sosunuzu hazırlarken taze nane ve taze kekik kullanmanız ekstra bir lezzet katacaktır. Fakat taze nane ve taze kekik kullanmak istemiyorsanız kuru olan baharatları da tercih edebilirsiniz.

En güzel mantı nasıl pişirilir?

Pişen matının üzerine 1 su bardağı can suyu (soğuk su) ilave edilerek mantılar tencerenin içinde 2-3 dakika bekletilir ve mantılar tencere tabanına çöktükten sonra suyu süzülür.servise hazır hale gelir. Tencerede sıvı yağ biraz ısıtıldıktan sonra tereyağ katılarak eritilir.

Mantının üzerine yağ nasıl yapılır?

Mantı Sosu Tarifi Nasıl Yapılır? Zeytinyağı sos tavasında kızdırılır. Ardından salçalı suyu ilave edip kokusu çıkana kadar kaynar. Pulbiber ve nane eklenip yoğurtlu mantıya ilave edilir.

Diğer Sos Yazıları