Mantı sosu nasıl hazırlanır

Mantı sosu nasıl hazırlanır, Mantı sosuna ne konur?, Mantı yoğurt sosu nasıl yapılır?, Mantı sosu nasıl yapılır pul biberli?, Salçalı sos nasıl yapılır?, Kayseri usulü mantı sosu nasıl yapılır?


Mantı sosu nasıl hazırlanır

Tavaya tereyağını ekleyin. Üzerine salçayı ekleyin. Üzerine naneyi ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Pul biberi de ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alın. Afiyet olsun! 14 Nis 2023

Mantı sosuna ne konur?

“En güzel mantı sosu nedir?” sorusunun yanıtı kişiden kişiye değişse de enfes mantı sosunun içerisinde bulunan 3 temel malzeme değişmez. Bu malzemeler mevsiminde olgunlaşan domateslerden yapılan domates salçası, kaliteli bir tereyağı ve doğal olarak hazırlanmış pul biberdir.

Mantı yoğurt sosu nasıl yapılır?

Eğer süzme yoğurt ile yapacaksınız yoğurdun kıvamını mantı suyu ile yada normal su ile biraz açabilirsiniz. Üzerine sarımsağımızı rendeleyerek ilave edelim. Ardından tuzu da ilave edelim ve çırpıcı ile yoğurdumuzu güzelce karıştıralım. Yoğurtlu sosumuz da hazır.

Mantı sosu nasıl yapılır pul biberli?

Yapılışı: Öncelikle sos tavasında tereyağını eritin. Ardından salçayı ekleyerek 2 dakika kavurun. Daha sonra pul biber ve naneyi ilave edin ve karıştırın. Son olarak mantı suyunu ekleyin ve 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.


Salçalı sos nasıl yapılır?

2 yemek kaşığı salça(biber ve domates karışık olabilir) tereyağıyla karıştırılır. 1 tatlı yemek kaşığı kuru nane eklenir. Pişen mantı suyundan 1 su bardağı mantı suyunu ekleyip salçayı inceltilir. Sos servise hazırdır.dilerseniz sumak ve pul biberle süsleyebilirsiniz.

Kayseri usulü mantı sosu nasıl yapılır?

Sos için sarımsağı ezip yoğurda ekleyelim. Tavada tereyağını kavurduktan sonra salçayı ekleyelim. Salçada kavrulunca ocaktan alalım. Mantıyı servis tabağına alalım.

Mantı sosuna salça konur mu?

Mantı Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine kuru nane, sumak ve pul biber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.


Mantı üzerine hangi baharatlar konur?

Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynayan suya mantıları ekleyip karıştıralım. Ara ara karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakalım. Mantıların büyüklüğüne göre veya donmuş olup olmamasına göre pişme süresi biraz değişir ama yaklaşık 20 dk mantılar şişip yumuşayıncaya kadar pişirelim.

En güzel mantı nasıl pişirilir?

Mantımız haşlanınca süzüp tekrar tencereye koyup sarımsaklı yoğurdu döküyoruz karıştırıyoruz. Tabağımıza koyup üzerine salça gezdiriyoruz. Ayrıca sosuna soğan, biber, domates de koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Mantı yoğurduna ne konur?

Diğer yandan tencereye su konur kaynatılır ve mantılar atılır yaklaşık 15 20 dakika da pişiyor. Suyu süzülüp tabağa alınır ilk sıcağı çıktıktan sonra yoğurt ve üstüne eritilen nane ve yağ dökülür.

Mantıya yoğurt ne zaman dökülür?

Salçalar birbirine girdikten ve domates püresi ile kaynamaya başladıktan hemen sonra 1 tatlı kaşığı kadar karabiber ekleyiniz. Acı seviyorsanız ise 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Sosunuzu hazırlarken taze nane ve taze kekik kullanmanız ekstra bir lezzet katacaktır.

Mantı sosuna kekik konur mu?

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan piyaz, sumak olmadan tamamlanmış sayılmaz. Sindirime de yardımcı olduğu için mantı gibi hamur işi yemeklerde sumak olmazsa olmazlardandır.

Mantının üstüne sumak konur mu?

Mayonez için 1 diş sarımsak, mayonez ve ince ince doğranmış maydanozu karıştırıyoruz. Mayonez servise hazır. Sos için 1 yemek kaşığı tereyağı ve salçayı ocağa koyuyoruz. 2-3 dakika sonra üzerine sıcak su ekleyip karıştırıyoruz ve sos servise hazır.

Diğer Sos Yazıları