Yavru kedi hastalıkları ve tedavileri

Yavru kedi hastalıkları ve tedavileri, Hasta olan yavru kediye ne verilir?, Yavru kedinin hasta olduğunu nasıl anlarız?, Kedilerde gençlik hastalığı nasıl anlaşılır?, Yavru kedinin sağlıklı olduğu nasıl anlaşılır?, Yavru kediler hasta olunca ne yapar?


Hasta olan yavru kediye ne verilir?

Yavru 4 haftayı doldurduğunda biberonla beslemenin yanı sıra sulandırılmış konserve yavru kedi mamasını ya da bizim tavsiyesiyle evde hazırlayacağınız bir mamayı ona verebilirsiniz. Başlangıçta biberonla beslemeye düzenli olarak devam edin fakat gün içinde ona ılık suyla karıştırdığınız mamayı da bir tabakta verin.

Yavru kedinin hasta olduğunu nasıl anlarız?

Hastalığa yakalanan kediler 2-6 gün sonra ilk belirtileri göstermeye başlarlar. Yüksek ateş, iştahsızlık, kilo kaybı ve depresyon gözlenir. Daha sonra kusma ve ishal ortaya çıkar. Yavru kedilerde hastalık çok hızlı seyreder ve genellikle ilk belirtilerin görülmesinden yaklaşık 12 saat sonra ölüm şekillenir.


Kedilerde gençlik hastalığı nasıl anlaşılır?

İlk olarak yüksek ateş görülür ve ateş dalgalanmaları şeklinde seyreder. Bununla birlikte, kusma, kanlı ishal ve şiddetli dehidrasyon gibi belirtiler ortaya çıkar. Hasta kediler iştahsızlık ve durgunluk gösterirler. Ayrıca, hastalık ilerledikçe kedilerin aşırı zayıfladığı da gözlemlenir.

Yavru kedinin sağlıklı olduğu nasıl anlaşılır?

Davranışsal gelişim: Yenidoğan kediler günün büyük bir zamanında uyuyacaktır. Yavru kediniz kendini savunamaz veya yürüyemez. Sağlıklı bir yenidoğan dokunulduğunda ise kıvranarak ve miyavlar. Ortalama sıcaklık: Yavru kedinizi sıcak ve sabit tutmak için yumuşak bir ısı kaynağı sağlamak oldukça önemlidir.

Yavru kediler hasta olunca ne yapar?

Gözlemleyeceginiz ilk belirtiler -iştahsızlık -durgunluk ,halsizlik ,hareketliginde azalma ve daha çok uyuma -özellikle kedilerde saklanma -dışkısında yumuşama ve ishal - hırıltılı solunum -ağız ve burun akıntısı ,gözlerde sulanma olabilir. Tüm bu belirtileri fark ettiğiniz de mutlaka veteriner hekiminiz danışın.

Kedi soğuk algınlığına ne iyi gelir?

Bazı kedilere vitamin takviyeleri, antibiyotikli göz damlaları, ağız içi yaralara karşı ağız antiseptiği, burun içi solüsyonlar ve damlalar verilebilir. İştah sorunu ciddi bir düzeye ulaştıysa veteriner hekimlerin değerlendirmesi sonucu damar yolu ile mineral ve sıvı takviyesi sağlanabilir.

Yavru kediler neden hasta olur?

Yavru kediler henüz gelişmemiş bağışıklık sistemleri ve maruz kaldıkları yeni ortamlar nedeniyle kolay bir şekilde hasta olabilirler. Bazı kedilerde hastalık doğumsal anomalilerden ya da genetik problemlerden kaynaklanabilir.

Hasta olan kedi nasıl beslenir?

Çoğu zaman balıklı ve tahılsız konserve mamalar çözüm olmaktadır. Sindirim sistemi hassas olan kedilerde Sensitive mamaları tercih etmelisiniz. Bu durum bir nevi gıda alerjisi gibi düşünülmelidir. Sindirim sistemi hasta olan kedide ishal, kusma ya da kabızlık gözlemlenir.

Yavru kedinin ateşi olduğunu nasıl anlarız?

Kedinizin ateşinin olduğunun bazı belirtleri vardır. Evcil hayvanınızın iştahsız olması, kusma görülmesi, halsizlik, hareketlerinde yavaşlama, burnunda kuruluk, kuyruğun ve kulaklarının arkaya doğru düşmesi, kedinin serin bir yer araması ateşinin olduğu anlamına gelir.

Kedilerin hastalığı kaç gün sürer?

Kedi nezlesinin öncü semptomları öksürme, burun akıntısı, kusma, göz aklarında kızarıklıklar ve hatta göz akıntısı (konjunktivite), ve bazen yüksek ateş ve iştahsızlıktır. Semptomlar genelde 4 ilâ 7 gün arasında sona ererken, ikincil bakteriyel enfeksiyonlar, semptomların haftalarca sürmesine sebep olabilir.

Kedinin ateşi olup olmadığını nasıl anlarız?

İştahta azalma, saklanma, temizlenme davranışında artış, hızlı soluma, enerji azlığı, kulakların sıcak olması, burunda kuruluk, oyunlara ilgisizlik, gözlerde sulanma kedilerde ateş belirtileri arasında sıralanabilir.

Parvo virüs nedir kedi?

FPL, kedilerde sıkça görülen, hayati riski ve bulaşıcılığı yüksek olan viral bir hastalıktır. Halk arasında “gençlik hastalığı” olarak da bilinir. FPL virüsü; bağırsak epiteli, kemik iliği ve lenfoid doku hücrelerini enfekte eder. Bu virüs, öncelikle mide ve bağırsakları etkiler.

Diğer Hayvan Yazıları