Ödemiş Birgi Yol Tarifi

Ödemiş Birgi Yol Tarifi, Ödemiş merkez ile Birgi arası kaç km?, Ödemiş Birgi Neyi Meşhur?, Birgi ye trenle nasıl gidilir?, Birgi dolmuşları nereden kalkıyor?, Birginin pazarı hangi gün?


Ödemiş merkez ile Birgi arası kaç km?

Ödemiş'den, Birgi sadece 6 km mesafede. İzmir'den gelmek isterseniz karayolu ile mesafe yaklaşık 135 km.

Ödemiş Birgi Neyi Meşhur?

Ödemiş'te eski garaj olarak bilinen ve Ödemiş tren istasyonuna birkaç yüz metre mesafede bulunan terminalden Birgi'ye her yarım saatte bir servis kalkmaktadır.

Birgi ye trenle nasıl gidilir?

Birgi ile İzmir arası 100 kilometren birazcık daha fazladır. Dolayısıyla İzmir Aydın otoyolundan ilerlerken Ödemiş sapağından doğru geçme lazım. Ödemiş'e geldikten sonra da zaten deyim yerindeyse hemen hemen her yarım saatte bir Birgi Köyüne minibüs kalkıyor. Bu şekilde ulaşabilirsiniz.

Birgi dolmuşları nereden kalkıyor?

Üreticisinden Doğal yöresel her tür meyve, sebze, Kurutulmuş meyve (Elma, Portakal, Cennet Elması, Yöresel Yemiş), yöresel süt ürünleri, zeytin yağı gibi birçok ürünün en iyilerini, en tazelerini bulabilirsiniz. Pazartesi Birgi Köy Pazarına, Cumartesi, Salı ve Perşembe Günleri Ödemiş Pazarına uğramadan geçmeyin.

Birginin pazarı hangi gün?

Birgi, İzmir Merkez'e 110 kilometre, Ödemiş Merkez'e ise 10 kilometre, 15-20 dakika mesafede.

Birgi nereye yakın?

Yapılan araştırma sonucunda Ödemiş'in yöresel yemekleri; Ödemiş köfte, töngül pide, ekmek dolması, keşkek, saç pidesi, kabak sinkonta, otlu sini pidesi, nohut mayalı ekmek, patates galgıtması (hoplatması), heybeli çorba, peksimet, avutmasıdır.

Ödemiş'in hangi yemeği meşhur?

Ödemiş'li kadınların iğne oyaları, el yapımı hediyelik eşyaları, dantelleri, ipek mendilleri, oyaları, el dokumaları, el yapımı kıyafetleri ile Kadın El Sanatları Pazarı, Ödemiş'in mutlaka ziyaret edilmesi gereken pazarlarından biridir.

Ödemişte ne alınır?

Birgi köyü, tarihsel İyonya bölgesinde yer alır. Birgi adı, Yunanca kule veya kale anlamına gelen “Prygos”tan değişime uğramıştır. Prygos adını, köyün kuzeyinde, Değirmen Dağı olarak anılan yerde bulunan ve bugün yıkık durumdaki değirmen kulelerinden almış olabilir.

Birgi adı nereden gelir?

Birgi'ye Ne Zaman Gidilir? İzmir'in iç bölgelerindeki köylerden biri olan Birgi'yi ziyaret etmek için en uygun zaman bahar ayları. İlkbahardaki uyanışı Ege halkının sıcaklığıyla birlikte karşılayıp sonbaharda doğanın mucizevi renklerini Birgi atmosferinde deneyimleyebilirsiniz.

Birgiye Ne zaman gidilir?

Çok yakında hizmete girecek olan ve Tire, Ödemiş, Bayındır, Selçuk ile Torbalı bölgesindeki vatandaşların, İzmir kent merkezlerine gelişini kolaylaştıracak Torbalı hattı sayesinde, İZBAN'ın toplam uzunluğu 111 kilometreye çıkacak.

Izbanla Ödemiş'e gidilir mi?

Son olarak bahsetmek istediğimiz de Birgi Köyünden neler alınabilecek sorusunun cevabıdır. Kuru incir, ceviz, kestane, yöresel kıyafetler ve yöresel süs eşyaları ile buğday ekmeği alabilirsiniz.

Birgi den ne alınır?

İzmir'den Ödemiş'e otobüsle gelmekisteyenler için de günün belirli saatlerinde "İzmir Turizm"in İzmir Otogar ve Gaziemir şubelerinden Ödemiş'e otobüsseferleri bulunmaktadır.

Diğer Yol Tarifi Yazıları