Pırasa yemeği tarifi

Pırasa yemeği tarifi, Pırasa yemeğinin içine ne katılır?, Zeytinyağlı pırasa yemeğine soğan konur mu?, Buzluktan çıkan pırasa yemeği nasıl yapılır?, Limonlu pırasa yemeği nasıl yapılır?, Pırasa yemeğine hangi sebzeler konur?


Pırasa yemeğinin içine ne katılır?

Tencereye zeytinyağı, havuç ve soğan konur, biraz kavrulur. Üzerine domates sosu, ardından pırasalar konur, en üste yıkanan pirinç konup, bir iki dakika daha kavrulur, tuz, karabiber eklenip, pırasaların üzerini geçecek şekilde su konarak orta ateşte pişirilir.

Zeytinyağlı pırasa yemeğine soğan konur mu?

Pırasalarınızın buzu buharda çözülsün. Orta ateşte pişmesine yakın üzerine pirinçlerinizi ilave ediniz. Pırasalarınız suyunu çektiğinde altını kapatınız. Sıcak olarak limon suyu eşliğinde servis yapınız.

Buzluktan çıkan pırasa yemeği nasıl yapılır?

Pırasaları yıkadıktan sonra yağı tencereye koyup salçayı da koyuyoruz. Daha sonra pırasayı havucu limon suyunu ve tuzu ekleyip yumuşamasını bekliyoruz. Sebzeler yumuşadıktan sonra pirinçleri koyup pirinçler şişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.


Limonlu pırasa yemeği nasıl yapılır?

Zeytinyağı eklediğiniz tencerede, orta ateşte öncelikle havucu soteleyin. Ardından pırasayı ekleyerek soteleyin. Havuç ve pırasa hafifçe yumuşadıktan sonra pirinci ilave edip biraz daha soteleyin. Ardından sıcak su ve baharatları ekleyip yemeğini pişirmeye bırakın.

Pırasa yemeğine hangi sebzeler konur?

Zeytinyağlı pırasa yaparken; öncelikle pırasa ve zeytinyağını hazır ediyoruz. Sonrasında ise sırayla havuç, pirinç, limon suyu, portakal suyu, su, toz şeker ve tuzu mutfak tezgahımızda hazır tutuyoruz. Ölçülerini hemen alt bölümden bulabilirsiniz.

Pırasa yemeğine pirinç ne zaman konur?

Pırasayı üstten bir kat soyduktan sonra koyu yeşil olan kartlaşmış kısımlarınıda kesip atıyoruz. Pırasaları yıkayıp çok ince olmayacak şekilde doğradıktan sonra tüketiceğiniz kadar paketleyip pipetle havasını alın ve dondurucuya atabilirsiniz.

Pırasa yemeğinin yanına ne iyi gider?

Pırasanın yeşil kısmı da damak zevkinize göre beyaz kısımları gibi yenilebilir. Hatta pırasa yemeğinde kullanmak isterseniz, diğer yeşillikler gibi salatanıza da dahil edebilirsiniz.

Pırasa yemegine hangi baharatlar konur?

Tencerede zeytinyağı ve pırasalar biraz kavrulur. Üzerine salça, halka şeklinde doğranmış havuçlar ve küp doğranmış patatesler eklenir. Üzerini geçecek kadar su eklenip karıştırılır ve kapağı kapatılır. Kaynayınca altı kısılır.

Zeytinyağlı Pırasaya neler konur?

Soğanımızı alıp küp küp doğruyoruz ve bir tencereye zeytin yağımızı ekliyoruz ve soğanı biraz kavuruyoruz. O kavrulurken bir yandan havuç, patates ve pırasamızı doğruyoruz ve kavrulan soğanımızın üzerine havuç, patates ve pırasamızı ilave ediyoruz ve onları da öyle biraz kavuruyoruz hemen 1-2 dakika kadar.

Çiğ pırasa buzluğa konur mu?

Kendine has kokusunu baskılamak için zeytinyağlı pırasayı portakal suyu ilavesiyle hazırlıyoruz. Limon suyu ve toz şekerini de eksik etmiyoruz tabii ki!

Pırasanın yeşil kısmı yenir mi?

En azından pırasa yaparken pirinciniz bittiyse alternatif olarak bulgur kullanarak yapabilirsiniz.

Pırasa yemeğinin içine patates konur mu?

Her evin tenceresinde yerini alması gereken bir lezzet oluverdi. Limon suyunun lezzet verdiği pırasanın yardımcı rollerini ise; havuç, pirinç ve nohut paylaşıyor. Pratikliği ile zor zamanlarınızın kurtarıcısı oluveriyor.

Diğer Yemeği Yazıları