Bezelye kabuğu yemeği

Bezelye kabuğu yemeği, Bezelye kabuğu ile pişirilir mi?, Bezelye kabuğu nasıl değerlendirilir?, Sultani bezelye yemeği nasıl yapılır?, Bezelye ve araka aynı şey mi?, Kabuklu bezelye nasıl haşlanır?


Bezelye kabuğu ile pişirilir mi?

Kuru domatesleri ince uzun şeritler halinde doğrayıp tencereye ekleyin, sotelemeye devam ederken bezelye kabuklarını da ilave edip güzelce karıştırın. Bir miktar sıcak su ve tuz ekleyin. Bu şekilde 15 dakika pişirin. Pişen yaprak bezelye kavurmasını bir servis tabağa alın.

Bezelye kabuğu nasıl değerlendirilir?

Bu kabukları 10 dakika kadar suda haşlayıp smoothie'lere ya da çorbalara ekleyebilir, püre haline getirip kek hamurlarınıza katabilirsiniz.

Sultani bezelye yemeği nasıl yapılır?

Bezelyeleri sadece uç kısımlarından ayıklayın, kılçıklarını temizleyin. Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını, doğradığınız soğanları ve tuzu alın, hafif pembeleşene kadar kavurun. Pembeleşmesine yakın, yıkanmış bezelyeleri ekleyin. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.


Bezelye ve araka aynı şey mi?

Bezelye Araka, iri taneleri olan bir bezelye çeşididir. Bezelye, lezzetli olduğu kadar besleyici bir sebzedir. Bezelyeyi, garnitür olarak ya da yemeklerin içerisinde kullanabilirsiniz. Bezelye Araka, iri taneleri olan bir bezelye çeşididir.

Kabuklu bezelye nasıl haşlanır?

Tuz ve karabiberi ekleyip (şekeri de katabilirsiniz) tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika kadar kendi suyu ve buharıyla pişirip sıcak suyunu katın. Tekrar kapağını kapayın ve kaynayınca altını kısın. Yaklaşık 30-35 dakika bezelyeler iyice yumuşayıncaya dek pişirin. Ilınınca servis tabağına alıp, ikram edin.

Bezelye kabuğu nasıl soyulur?

- Bezelye ayıklama işlemini gerçekleştirebilmek için işaret ve baş parmağınızı kullanabilirsiniz. Uçlara bastırma işlemini gerçekleştirdikten sonra taze bezelyenin ortasında yer alan çizgiyi göreceksiniz. Bu çizgiyi kullanarak bezelyeleri ikiye bölmeniz oldukça kolaylaşacaktır.

Bezelye kavurması nasıl yapılır?

İlk önce bezelyeler sertliği gidene kadar suda haşlanır. Bu işlem ortalama 30-40 dk sürüyor. Haşlanan bezelyeler süzülür ve o sırada yemeklik doğranmış soğanlar yağla beraber kavrulur, salçası eklenir, bezelyeler eklenir. Maydanoz ve dereotu doğranıp eklenir, tüm baharatları konur ve bu şekilde 5 dk daha pişirilir.

Kabuklu bezelye dondurucuda nasıl saklanır?

Bezelye mevsimi gelmişken bol bol alıp derin dondurucuda saklamak lazım. Taze bezelyeyi kabuklarından ayırıyoruz sonra yıkamadan kendi ölçünüze göre buz dolabı poşetlerine koyup derin dondurucuya kaldırıyoruz. İster yemeklerinizde ister salatalarınızda afiyetle kullanabilirsiniz.

Sultani bezelye kaç dakikada pişer?

Soğanları ince küp küp doğrayın ve sararıncaya kadar kavurun. Ardından bezelyeleri ekleyin. Üzerine ince doğranmış domates ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Son olarak tuzu da ekleyip yarım saat pişirin.

Zeytinyağlı sultani bezelye kaç dakikada pişer?

Kısık ateşte kendi suyuyla 40-45 dakika pişiriyoruz.

Çıtır bezelye nasıl yapılır?

Fırında Çıtır Bezelye Tarifi 1 paket Duru Pratik bezelye 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Toz kırmızı biber Zeytinyağı, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi karıştırın. Bezelyelerin üzerinden gezdirin. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Afiyet Olsun!

Sultani bezelye ne zaman çıkar?

Sultani bezelye, bahçe bezelyesi, sırık bezelyesi, araka bezelyesi gibi farklı türleri vardır. Ancak genel olarak mayıs aylarında bezelyeler hasat edilir. Sonbaharda ekilenler ise bu mevsimin sonlarına doğru hasat edilerek tüketilebilir.

Diğer Yemeği Yazıları