Trabzon Usulü Kaygana Tarifi

Trabzon Usulü Kaygana Tarifi, Kaygananın içine ne konur?, Kaygana tatlısı hangi yöreye ait?, Kayganaya peynir konur mu?, Patates kaygana nasıl yapılır?, Kayganaya kabartma tozu konur mu?


Kaygananın içine ne konur?

İçerisindeki taze soğan, maydanoz ve dereotuyla oldukça da sağlıklı ve bol yeşillikli olan kaygana, Karadeniz mutfağına özlem duyanlar ve hayranlık besleyenler için geliyor. Arzuya göre mevsiminde pazı, karalahana ya da ıspanak ile de nefis oluyor. Şimdiden afiyet olsun.

Kaygana tatlısı hangi yöreye ait?

Kaygana, yumurtalı bir yiyecektir. Batı mutfağındaki omleti andırır. Günümüzdeki tarifi daha çok hamsi ve kavrulmuş sebze gibi tuzlu malzemeler içerir. Karadeniz yöresine veya Erzurum kültürüne ait olduğu iddia edilmektedir.


Kayganaya peynir konur mu?

Kaygananın ana malzemeleri peynir ve maydanozdan oluşmakta. Siz dilerseniz peynir, maydanoz yerine, kaşar, salam, lor, dereotu gibi farklı kombinasyonlar deneyebilirsiniz.

Patates kaygana nasıl yapılır?

Patatesli Kaygana Nasıl Yapılır

Kabukları soyulmuş, yıkanmış patatesler bir kap içine rendelenir. Kıyılmış maydanoz, un, tuz, yumurta ve baharatları katılıp kaşıkla ezerek karıştırılır. Tavaya yağ koyarak, kızdırılır. Karışım kızgın tavaya konulup bir tarafı kızarınca diğer tarafı çevrilip kızartılır.


Kayganaya kabartma tozu konur mu?

Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır? İlk önce unu, sütü, kabartma tozunu ve tuzu karıştırıyoruz. Sonra yumurtaları ekliyoruz ve maydanozları ekleyip çırpıyoruz. Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekliyoruz ve hamuru kepçe yardımıyla tavaya döküyoruz.

Sakarca kayganası nasıl yapılır?

Sakarcalar temizlenip yıkanır. Kaynayan suda soğan kısımları yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzdürülür, ince doğranır içine yumurta, mısır unu, tuz ilave edilip karıştırılır. Teflon tavada sıvıyağ ile alt üst edilerek kaygana şeklinde kızartılır.

Kaygana kime ait?

Kaygana (Konya Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı su. 1 adet yumurta.


Kaygana kıvamı nasıl olmalı?

Yumuşacık, kırılmadan eğilip bükülebilir bir kıvamı var. Yumurta kokmuyor. Soğuduğunda bile kaskatı olmuyor. Hamuru ince döktüğüm için hem hamuru hem de yeşillikleri güzelce pişiyor.

Kelle tatlısı nedir?

Sivas mutfağının yöresel tariflerinden biri olan kelle tatlısını sizlere sunuyoruz. Dışı çıtır hamur, içi ise fındık, badem, kuru üzüm ve baharatlarla zenginleştirilen bu tatlı, şerbetle zenginleştirilir.

Trabzon kaygana nedir?

Yumurta, un, süt, maydanoz, dereotu, soğan ve tuzun buluştuğu kaygana, özellikle Karadeniz'de yöreden yöreye isim değişikliğine sahne oluyor. Örneğin Trabzon'un Akçaabat ilçesinin köylerinde kayana veya gayana diyenler bile var. Tarifindeki değişiklikle lezzetini de şeklini de değiştirebiliyorsunuz kaygananın.

Kaygana yoğurtla yapılır mı?

Kaygana Nasıl Yapılır? Kaygana yapımı için; derin bir kap içine 2 adet yumurta kırın. Üzerine 1 çay bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı su ekleyip, iyice çırpın.

Hamsili kaygana nedir?

Hamsi kaygana, Karadeniz kahvaltılarında yaygın olarak tüketiliyor. Yumurta, mısır unu ve salamura hamsiden oluşan bu tarif besleyici içeriğiyle dikkat çekiyor. Hamsi kayganasını kahvaltı sofralarında veya diğer öğünlerde servis edebilirsiniz.

Diğer Tarifi Yazıları