Söylev türünün gelişiminde etkisi olan sanatçılar

Söylev türünün gelişiminde etkisi olan sanatçılar, Söylev veren kişiye ne denir?, Nutuk temsilcileri kimlerdir?, Soylev kime hitap eder?, Nutuk Söylev konusu nedir?


Söylev veren kişiye ne denir?

Söylevci, söylevin çeşidine ve konuya bağlı olarak anlaşılır sözcükler seçer; söylevde cümleler kısa, yalın, akıcı, içten ve etkilidir. Söylevci, konuştuğu konuyu çeşitli yönleriyle iyice bilir ve söyleyeceklerine inanır.

Nutuk temsilcileri kimlerdir?

Özellikle Halide Edip Adıvar'ın, mitinglerde yaptığı söylevleri Türk milletini heyecanlandıran nutuklardandır. Mehmet Emin Yurdakul'unda bu manada yapmış olduğu bir söylevi bulunmaktadır. Necip Fazıl Kısakürek, Süleyman Nazif, Osman Bölükbaşı, Selim Sırrı Tarcan gibi yazarlarımızda nutuk türünde eserler vermiştir.

Soylev kime hitap eder?

NUTUK(SÖYLEV):

Bir topluluğa veya kitleye belli bir düşünceyi ya da bir duyguyu aşılamak için, coşkulu ve sanatlı yapılan konuşmalara nutuk (söylev) denir. Bu tür konuşmalara hitabet,nutuk söyleme sanatına hitabet, topluluk önünde bu tür konuşmaları yapanlara ise hatip denir.


Nutuk Söylev konusu nedir?

Söylev, nutuk veya hitabet, dinleyicilere belli bir fikri, bir duyguyu aşılamak için söylenen uzunca sözlere denir. Söylev, heyecanlandırarak bir fikri aşılamaktır. Söylevlerin konuları, çoğunlukla; toplumsal fikirler, toplumsal ve millî dâva ve olaylardır.

Söylev diğer adı nedir?

Söylev kelimesi anlam olarak herhangi bir düşünceyi dinleyenlere etkili bir şekilde anlatmak için yapılan coşkulu ve güzel konuşmaları kapsamaktadır. Söylevde amaç bir düşünceyi dinleyenlere aşılamak olmaktadır. Söylev kelimesinin bulmacada yer alan cevapları Nutuk ve Hitabe olarak ifade edilmektedir.

Söylev Nutuk aynı şey mi?

Diğer yandan söylev ile eş anlamlı olduğu konusunda hemen herkesin hemfikir olduğu nutuk, “bir kalabalığa karşı söylenilen söz; söyleyiş, söyleme kuvveti ve hassası; eski dervişlerce büyük bilinen kimselerin manzum sözleri” olarak da gündelik hayatta sıkça kullanılmaktadır.

Nutuk ilk kim okudu?

"Nutuk, Kurtuluş Savaşından ve 20 Ekim 1927 tarihine kadar Türk Devrimini içeren, belgesel yönü ağırlıklı bir yapıttır. Ankara'da toplanan Halk Partisi Kurultayı'nın ilk altı gününde (15 -20 Ekim 1927 tarihleri arasında), her gün ortalama altı saat, bizzat Büyük Kurtarıcı tarafından okunmuştur.

Diğer Eğitim Yazıları