Serhendi ne demek, Serhend kelimesinin anlamı nedir?, Serhend şehri nerede?, Imâm ı Rabbânî nin türbesi nerede?, Rabbani hazretleri kimdir?
Serhendi ne demek
7 Sihrind kelimesi, Hintçe'de aslan ormanı anlamına gelmektedir. Telaffuzu kolaylaştır- mak için "Serhend”e dönüşmüştür. Günümüzde bu şehir Pakistan sınırları içerisinde bulunan Lahor ile Hindistan'ın başkenti olan Yeni Delhi yolu üzerinde bulunan büyük bir şehirdir.
Serhend kelimesinin anlamı nedir?
7 Sihrind kelimesi, Hintçe'de aslan ormanı anlamına gelmektedir. Telaffuzu kolaylaştır- mak için "Serhend”e dönüşmüştür. Günümüzde bu şehir Pakistan sınırları içerisinde bulunan Lahor ile Hindistan'ın başkenti olan Yeni Delhi yolu üzerinde bulunan büyük bir şehirdir.
Serhend şehri nerede?
hindistan'ın pencap bölgesinde bir şehir. imam-ı rabbani hazretlerinin ve daha bir çok evliya'nın, veli'nin bulunduğu şehir.
Imâm ı Rabbânî nin türbesi nerede?
Peki, Serhend Müslümanlarına ne oldu, neredeler? Serhend, İmam-ı Rabbânî (k.s.) Hz.'lerinin memleketi. Pencap (Punjab) eyaletinin (Hindistan Pencap'ının) Çandigarh (Chandigarh) şehrinde yer alan o kutlu kasaba, mübarek belde…
Rabbani hazretleri kimdir?
İmam-ı Ahmed Rabbani hazretleri, Hindistan'da yetişen en büyük veli ve âlim. Ariflerin ışığı, velilerin önderi, İslam'ın bekçisi, müslümanların baş tacı, müceddid, müctehid ve İslam âlimlerinin gözbebeğidir. Silsile-i aliyyenin yirmi üçüncüsüdür. 1563 yılında Hindistan'ın Serhend (Sihrind) şehrinde doğdu.
Serhan Kürtçe isim mi?
Serhan ismi, Farsça kökenli olup, "ser" kelimesinin "baş, en önde" ve "han" kelimesinin "hükümdar, lider" anlamlarını taşıması nedeniyle "lider", "baş hükümdar" veya "soylu" gibi anlamlara gelir.
El serhendi kim?
İmâm-ı Rabbânî veya diğer adıyla Ahmed Sirhindî, (Arapça: أَحْمَدْ اَلسِّرْهِنْدِي; 26 Mayıs 1564, Serhend - 20 Kasım 1624, Serhend), Hindistan'da yaşamış İslâm âlimi ve tasavvuf önderi.
Imamı rabbani hazretleri kimin soyundandır?
1563'te Hindistan'ın Sirhind şehrinde dünyaya geldi. Lakabı “Bedreddin” olmakla birlikte Hz.Ömer'in soyundan geldiği için “Farukî” nesebiyle anılır.
Imam Rabbani hangi tarikata bağlı?
Nakşibendiyye tarikatı mensupları arasında İmâm-ı Rabbânî (ilâhî bilgilere sahip âlim) ve “müceddid-i elf-i sânî” (hicrî II. binyılın müceddidi) unvanlarıyla tanınır. Soyunun ikinci halifeye dayandığını iddia eden Kâbil asıllı bir aileye mensuptur.
Rabbaniler ne demek?
RABBÂNİYUN. (ﺭﺑّﺎﻧﻴّﻮﻥ) i. (Ar. rabbānі “Rabb'e mensup, Rab'la ilgili” ve çoğul eki -ūn ile Rabbāniyyūn) Kendini Allah'a vermiş, gönlünü Allah'a bağlamış olan kimseler, Rabbânîler2 [Daha çok Allah'ın birliğine inanmış olan hıristiyan din adamları için kullanılır].
Imamı rabbani hazretleri ne zaman yaşadı?
İslam coğrafyasında ve özellikle Türkiye'de İmam-ı Rabbani olarak bilinen Ahmed Faruk Sirhindi, 26 Mayıs 1564'te (Hicri 14 Şevval 971) Hindistan'ın Pencap eyaletinin Sirhind kasabasında dünyaya geldi.
Ilmi rabbani ne demek?
Rabbî “Rabbe tâbi olan” demektir; rabbânî ise rab bilgisine sahip olma ve rabbe itaat etme özellikleriyle nitelenen kişiyi ifade eder. Rabbânî kelimesine ayrıca “din ve ilim konusunda derinleşen, hem ilim ve amelde hem muallimlikte kemale ermiş kişi” anlamları verilmiştir.
Imam rabbani ne zaman doğdu?
İmâm-ı Rabbânî , 971/1564'te Hindistan'ın Sirhind kasabasında doğdu. Çiştiyye ve Kâdiriyye tarikatlarından icazetli olan babası Şeyh Abdülehad'ın nezaretinde küçük yaşlarda başladığı eğitimine Siyâlkut'ta devam etti.