Pazartesi perşembe orucu hadis

Pazartesi perşembe orucu hadis, Pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmanın hükmü nedir?, Pazartesi ve perşembe günleri oruç tutarken nasıl niyet edilir?, Sadece perşembe günü oruç tutulur mu?, Peygamber efendimiz ne zaman oruç tutardı?


Pazartesi perşembe orucu hadis

3567- Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) eşi Hafsa'nın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) her aydan birinci hafta pazartesi ve perşembe, sonraki hafta da pazartesi olmak üzere üç gün oruç tutardı. Tahric: Ravileri güvenilirdir. Ebu Davud 2/822 (2451).

Pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmanın hükmü nedir?

3567- Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) eşi Hafsa'nın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) her aydan birinci hafta pazartesi ve perşembe, sonraki hafta da pazartesi olmak üzere üç gün oruç tutardı. Tahric: Ravileri güvenilirdir. Ebu Davud 2/822 (2451).

Pazartesi ve perşembe günleri oruç tutarken nasıl niyet edilir?

Buna göre: - Pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmak müstehaptır. - Peygamber Efendimiz (asm) pazartesi ve perşembe günlerini oruçlu geçirmeye özen gösterirdi. - Amellerinin oruçlu iken Allah'a arz olunmasını isteyenler, pazartesi ve perşembe günlerini oruç tutarak geçirmelidirler.


Sadece perşembe günü oruç tutulur mu?

Bu oruçlar için “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir.

Peygamber efendimiz ne zaman oruç tutardı?

Normalde Pazartesi ve Perşembe günü oruç tutmak sünnet olduğu için bu günlerde oruç tutulabilir. Fakat yarın yani 26 Ocak Perşembe Recep ayının 1. perşembesi olduğu için bu gün için özel bir hadis var. Haliyle bu güne özel hadis olduğundan tek gün oruç tutulabiliyor.

Pazartesi perşembe orucu kim tutar?

Şevval ayında 6 gün , pazartesi perşembe oruçları ,pazartesi ve perşembe günlerine ek olarak cuma günleri ,beyaz günler (Beyaz günler adı verilen hicri ayların 13 14 15. günleri peygamber efendimiz oruç tutardı. ,Aşure günü ,arefe günü , şaban ayında yani ramazan ayına hazırlık olması içinde bizim de tutmamızı tavsiye ...

Pazartesi perşembe orucu nâfile oruç mudur?

Ebu Davud 2/822 (2451). 3568- İbn Ömer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) her aydan (ilk) perşembe gününü sonra ikinci haftanın pazartesi gününü, sonra yine perşembe veya pazartesi gününü, sonra bir sonraki perşembe gününü sonra da pazartesi gününü olmak üzere üç gün oruç tutardı.

Şevval orucu pazartesi perşembe tutulur mu?

Şevval Orucu, Aşure Orucu, her ay 3 gün tutulan 3 Gün Orucu, Zilhicce orucu, Şaban orucu, Pazartesi-Perşembe orucu nafile oruçlar arasındadır.

Niyetsiz oruç kabul olur mu?

Evet, Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutmanızda bir sakınca yoktur.

Gece niyet etmeyi unuttum sabah etsem olur mu?

Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.

Hangi günler tek oruç tutulmaz Diyanet?

Niyet etmek oruç tutmanın şartlarından biridir. Sahura kalkıp niyet etmeden oruç tutmak sahi değildir. Oruç tutarken kalben niyet etmek ve bu niyetle sahura kalkmak yeterli olsa da bu niyeti dil ile de söylemek gereklidir. Fakat oruç için sahur kalkmak da aslında bir nevi niyet sayılabilmektedir.”

Neden tek gün oruç tutulmaz?

Hz. Peygamber (s.a.s.), iki vakitte oruç tutulmayacağını bildirmiştir ki birisi Ramazan Bayramının birinci günü, diğeri Kurban Bayramı günleridir (Buhârî, Savm, 66-67 [1990-1991, 1993]; Müslim, Sıyâm, 138-139 [1137-1138]).

Pazartesi günü tek oruç tutulur mu?

Cuma günü kazaya kalan farz veya adak gibi vacip bir oruç tutmakta sakınca yoktur. Cuma günü nâfile oruç tutmak isteyenlerin, bir gün önce veya sonrasında da oruç tutması uygun olur. Oruç tutmak için özellikle cuma gününü seçmenin mekruh oluşu, bu günün Müslümanların haftalık bayram günü kabul edilmesindendir.

Diğer Dini Bilgiler Yazıları